Een online talkshow organiseren

Een online talkshow organiseren

Ze zijn de rocksterren van de televisie avonden, ze maken af en toe een transfer van de ene naar de andere zenderbaas, ze scoren kijkcijfers alsof het doelpunten zijn, dat gaat natuurlijk over de grote talkshow hosts. De laatste jaren is een talkshow niet alleen meer weggelegd voor alleen de grote sterren. Ook jij kunt dit doen en met het internet als speelveld is het gewoon mogelijk om via een online talkshow een enorm bereik te hebben. Kruip in de huid van Eva of Matthijs en vraag je tafelgasten het hemd van het lijf in je eigen talkshow studio.

Webinar studio huren?

De webinar bestond al een tijdje maar deze vorm van informatie delen heeft zich in een vogelvlucht versneld gedurende de pandemie. Via een webinar kun je zoals de naam doet vermoeden, een seminar geven via het web. Het bereik is zo ver als het internet je laat komen en daarmee kun jij je doelgroep van kennis voorzien over een onderwerp naar keuze. Om de webinar soepel en professioneel te laten ogen kun je een webinar studio huren bij bijvoorbeeld Desmet studio’s. Je wordt in zo’n desbetreffende studio voorzien van alle juiste apparatuur, licht en professionele kennis om jouw webinar tot een absoluut succes te maken waarbij de kijkers aan hun scherm gekluisterd zitten en jij de absolute expert bent. 

Waarom een talkshow, webinar of podcast? 

Webinars, podcasts en online talkshows, iedereen komt er tegenwoordig wel mee in aanraking. Tijdens de pandemie waren dit uitstekende mediums voor professionals om online alsnog een groot publiek te kunnen bereiken zonder dat zij per sé zendtijd op televisie nodig hadden. Webinars bieden een uitstekende uitkomst voor het benadrukken van je expertise op een bepaald vlak, je kunt de kijker hiermee overtuigen van jouw kennis over bepaalde kwesties of industrieën door ze te informeren en te triggeren in jouw webinar. Je geloofwaardigheid zal hiermee absoluut stijgen en ervoor zorgen dat het publiek jou als expert ziet in je vakgebied. Een podcast of een talkshow kan in principe net zo worden ingezet maar vaak is dit niet louter informatief, het kan ook worden gemaakt als puur vermaak. Een leuk feitje over podcasts is dat deze naam is ontstaan door Apple. radio amateurs konden shows opnemen en deze via de itunes store “broadcasten”. Ze konden echter toen enkel op de iPod worden geladen en daarom heette dit “Podcasten”.