Het probleem van verkeerde afmeting bureaustoelen

Het probleem van verkeerde afmeting bureaustoelen

In veel kantoren is te zien dat er meubilair is met universele afmetingen. Dit betekent dat iedereen die aanzienlijk groter is dan normaal zal merken dat hun stoel maat, zithoogte en bureauhoogte niet passen bij hun lichaamsverhoudingen of hen in staat stellen om in ideale houdingen te functioneren. Lange mensen die een slechte houding hebben tijdens het werken, lopen vaak ongemak, angst en zelfs verwondingen op. Een echt lang persoon zal ontdekken dat de zitting van een normale bureaustoel niet voldoende is om zijn benen te ondersteunen. Langere mensen ervaren vaak hetzelfde probleem, omdat ze te laag moeten zitten met hun heupen onder hun knie niveau. De standaard bureaustoel lange mensen zou daarin verandering kunnen brengen. 

Rugklachten? Neem een goede zithouding aan 

Rugklachten kunnen worden voorkomen door een goede zithouding. Het vermijden van een ingezakte houding is cruciaal voor lange personen. Het is noodzakelijk om een goede bureaustoel op jouw maat te laten maken bij een bureaustoel expert. Voorkom dat je je hoofd te ver naar voren leunt en zorg ervoor dat je nek en de  je ruggengraat in lijn zijn met je hoofd. Bij elke houding en beweging is het cruciaal om de belasting van de rug gelijkmatig te verdelen. Aangezien we het grootste deel van onze tijd zittend doorbrengen, is het van belang om goed te zitten om te voorkomen dat de druk toeneemt, wat rugproblemen kan veroorzaken, daarom is de specifieke bureaustoel voor een lange persoon zeker niet overbodig

Actief blijven op de werkvloer om rugklachten te voorkomen 

Zelfs met een goede bureaustoel is het langdurig in een statische houding aanhouden slecht voor de rug en kan leiden tot rugklachten en spierspanning. Vergeet niet om elk half uur minstens een minuut of twee te staan, uit te rekken en te lopen om te voorkomen dat je je rug voor langere tijd in één positie houdt. Een beetje stretchen of een lichte oefening, zoals een wandeling naar de waterkoeler of het toilet, zal nuttig zijn. Door gedurende de dag regelmatig te bewegen en te strekken, worden de gewrichten, gewrichtsbanden, spieren en pezen soepel gehouden, wat een algemeen gevoel van gemak, ontspanning en het vermogen om succesvol te concentreren bevordert.