Genieten van de natuur in jou eigen bostuin

Genieten van de natuur in jou eigen bostuin

Houdt je veel van de natuur maar woon je niet in een omgeving met veel bos? Creëer dan nu je eigen bostuin. Een bostuin is een tuin die speciaal wordt ontworpen, zodat het kan lijken op echt bos. Deze tuin heeft een zeer organische uitstraling. Een bostuin is een mooie combinatie van mooie bomen, weelderige struiken, groenblijvende schaduwplanten en karakteristieke paden. Zo een tuin is erg rustgevend, waardoor je gelijk tot rust komt na een drukke dag.  Er zijn veel verschillende gewassen waaruit je kunt kiezen als je zelf een bostuin wilt maken. De tuin lay-outs geven je tuin een meer ontspannen en natuurlijke uitstraling. Het proces van het creëren van een bostuin is eenvoudig en bevredigend.

Landelijke tuin: een unieke stijl 

Een landelijke tuin is een tuin die een aantal onderscheidende elementen bevat die een tuin de landelijke uitstraling geeft. In deze tuin wordt er veel gewerkt met natuurlijk materiaal die cruciaal zijn, zoals hout en effen stenen met een antieke uitstraling. In de tuin staan ​​vaak een aantal bankjes, doorkijkjes en schuttingen. In een landelijke tuin is tuinmeubilair nodig, omdat een landelijke stijl vaak meerdere zitjes heeft. Tuinmeubelen van metaal en hout hebben vaak een mooie vorm. Meubels van bijvoorbeeld sloophout of steigerplanken zijn bijzonder geschikt, omdat het vaak een verweerd uiterlijk heeft dat goed past bij de uitstraling van een landelijke tuin. Een zitje met gevarieerde tuin meubels, zoals een eetset of een loungeset, is ideaal onder een pergola.

Schaduw bomen voor koelere zomers 

Tegenwoordig lopen de zomertemperaturen overal flink op, ook in Nederland, daarom is het zinvol om een bostuin op te zetten die veel schaduw en verkoeling biedt. Een natuurlijke methode om dit aan te pakken is met schaduw bomen. Een boom kan op twee manieren namelijk een actieve en een passieve manier koeling produceren. De schaduw die het bladerdak van een boom werpt, geeft hem zijn passieve koelkracht. Als gevolg hiervan is de grond onder de boom kouder dan het terrein dat direct zonlicht ontvangt. Fantastisch als je op het heetst van de dag toch buiten wilt zitten. Fruitbomen produceren ook verrukkelijk fruit in de zomer. Kies dan bijvoorbeeld een perzikboom.