Als je het laatste autosport nieuws volgt, is je misschien iets anders opgevallen in de krantenkoppen. Er wordt veel gesproken over race simulators. Weet jij wat een race simulator is? Gesimuleerd racen, ook wel “Simracen” genoemd, is belangrijker dan ooit in de moderne autosportwereld. Het is niets anders dan een competitieve autosport. In feite race je niet echt maar het lijkt er wel op. De racestoel waarin je zit geeft je het gevoel alsof je in een echte Formule 1 auto zit. Hierdoor kun je niemand kwaad doen. Met de games van vandaag krijg je een echte ervaring die je het gevoel geeft dat je echt aan het racen bent dankzij het realistisch ontwerp. Het bootst het echte leven na en van daaruit is de naam “F1 simulator” afgeleid.
Waarom is het zo populair?
Heeft jouw bedrijf een bedrijfsuitje nodig? Tegenwoordig kan er een online bedrijfsuitje worden georganiseerd zodat een ieder kan genieten en ook elkaar beter leert kennen. Een leuk concept zou kunnen zijn dat je een online race game event organiseert. Waarom is simracen zo populair geworden? Simracen is de laatste jaren in populariteit toegenomen. Dit is grotendeels te wijten aan de wereldwijde pandemie die gevolgen heeft voor annuleringen van daadwerkelijke autosportevenementen. Vooruitgang in gaming technologie heeft simracen voor velen tot een goedkoop en levensvatbaar alternatief voor real-life racen gemaakt. De redenen waarom simracing zo populair is geworden: de prijs verschilt enorm en is betaalbaar, makkelijk toegankelijk en veilig, het is veelzijdig en als laatst voor de realisme en hardware opties.
Het verschil tussen een race game en een simulator
Simpel gezegd zijn racegames gemaakt om te entertainen op een eenvoudige manier waarbij je je favoriete voertuig kiest en ermee racet op een baan of een weg. Je kan mogelijk in botsing komen met een paar andere voertuigen, verkeersborden of andere obstakels terwijl iedereen plezier heeft. Om ze toegankelijk te maken voor spelers met verschillende vaardigheden, kunnen ze worden gespeeld met gamepads, toetsenborden of zelfs stuurwielen en pedalen om het wat interessanter te maken. Een racesimulator tilt het concept van autorijden echter naar een veel serieuzer en diepgaander niveau. Een simulator geeft het meest nauwkeurige beeld van de rijdynamiek door realistische natuurkundige factoren.