Hulp bij het vinden van de perfecte partner

Hulp bij het vinden van de perfecte partner

Perfect bestaat niet, maar misschien bestaat de perfecte match voor jou wel. Dat staat alleen niet op iemands voorhoofd natuurlijk. Dit maakt het moeilijk om de perfecte partner te vinden. Gelukkig zijn er mensen die jou daarbij kunnen helpen. Dit zijn relatiebemiddelaars. Er zijn er veel van in Nederland, bijvoorbeeld een relatiebureau utrecht. Relatiebureau’s hebben bemiddelaars in dienst die gespecialiseerd zijn in het vinden van de perfecte liefdesmatch.

Hoe gaat een relatiebureau te werk?

Wanneer je je inschrijft bij een relatiebureau, wordt je al snel uitgenodigd voor een intakegesprek. Hier ga je eerst je bemiddelaar ontmoeten. Nadat jullie aan elkaar gewend zijn geraakt, zal de consulent jou een hele hoop vragen gaan stellen. Over wie je bent als persoon, wat je graag doet in het leven, wat je wilt in de toekomst, wat je zou willen in een partner en in een relatie. Geef hier zo eerlijk mogelijk antwoord op. Hierop wordt namelijk jouw persoonlijk profiel gebaseerd. Voor het vinden van de perfecte match, is het erg belangrijk dat jouw persoonlijk profiel zo goed mogelijk weergeeft wie je echt bent. Vervolgens gaat de bemiddelaar speciaal voor jou op partner search. Er wordt gezocht naar mensen in het netwerk die een persoonlijk profiel hebben dat goed past bij jouw profiel. Jullie willen dezelfde dingen, vinden dezelfde dingen leuk en belangrijk et cetera. Vervolgens Worden de profielen van de potentiële matches aan jou voorgesteld en kun je zelf kiezen of je met hen op date wilt of niet. Is de date een succes, dan gaat het vanaf daar tussen jullie verder. Als de date niet succesvol is, ga je terug naar je bemiddelaar. Die bespreekt met jou waarom de match toch geen goede was en wat er moet veranderen om wel de perfecte match te vinden.

De beste hulp

Het is belangrijk dat je een relatiebureau kiest dat goed bij jou past. Er zijn veel bureaus en vaak zijn ze gespecialiseerd in een bepaalde doelgroep. Bijvoorbeeld hoogopgeleide mensen of 50-plussers. Sommige relatiebureaus werken op lokaal niveau, andere op nationaal niveau. Op nationaal niveau heb je natuurlijk meer kans dat de perfecte match er bij zit, maar dan moet je wel bereid zijn daar een eind voor te rijden. Ook is het belangrijk dat je een goede klik hebt met je bemiddelaar. Je wilt eerlijk en open kunnen zijn in jullie gesprekken zodat de bemiddelaar goed weet wat een perfecte match voor jou zou kunnen zijn.